Hos Care4Boat tilbyder vi en lang række services i hallen samt muligheden for at gøre brug af vores samarbejdspartnere som jeg personligt selv kan stå inde for og selv bruger eller har brugt til min egen båd.

 

Hvad er de forskellige services Care4Boat tilbyder

 

Hvad er vinterkonservering?

Vinterkonservering er en behandling for varmeveksleren så den holder længere. Når man vanligt køler sin båd med havvand, betyder det velsagt også at man “mishandler” sine pakninger og deslige, da havvand indeholder eksempelvis salt og andre småting. Speciel saltet i havvandet er ekstra hårdt ved de impeller og pakninger der er i motorkølingen, hvis det får lov til at stå og tærre.

  1. Vi kører først rent vand igennem varmeveksleren/krydsveksler for at rense godt og grundigt igennem, indtil vi er sikre på at der ikke er mere at komme efter.
  2. Dernæst kører vi klykol-vand igennem anlægget og lader det stå med det vintersæsonen over.

 

Derfor anbefaler vi at alle både med en motor, både motorbåde og sejlbåde, at få den vinterkonserveret:

  • Dine pakninger holder væsentligt længere
  • Du forbedrer levetiden på din varmeveksler og hermed også din motor
  • Impeller og pakninger bliver holdt blødgjort, modsat af hvad havvand gør
  • Nedsætter tærringsprocessen af varmeveksleren.

 

Polering af båden

Poleringen af båden er med til at holde gensalgsværdien på din båd, da man sagtens kan se om en båd er velbevaret.

  • Man opdager eventuelle skader på skroget (Gel coat).
  • Du opretholder den bedst mulige gensalgsværdi.
  • Det er lettere at holde en båd ren, fremfor at gør den ren.

 

Motorservice

Det er altid godt at få gennemgået sin motor én gang årligt. Det altid en vurderingssag om noget skal skiftes eller ej, dog er det sjovere at opdage og have muligheden for at forebygge en eventuel skade eller være forberedt. Det er i hvert fald ærgerligt at at sidde ude på vandet uden en motor.

Det kan altid anbefales at få gennemgået batterierne ligeså, da de er mindst lige så vigtigt at sikre sig at de er i god stand.

 

Hvorfor bundmale?

Bundmaling af båden er altid en god ide, af flere årsager. Båden fremstår selvfølgelig flot og velholdt, men vigtigst er ligeså at bådens bund bliver gennemgået for eventuelle skader.

En anden væsentligt grund til at få bundmalet kan være økonomien, specielt ved større både. Da en god bundmaling skaber mindre modstand i vandet og gør det sværre for alger og ruer at sætte sig og koste på brændstoffet i manglende fremdrift.